Michelin 2024: André van Alten is een mooi voorbeeld van de chef die zich blijft heruitvinden zonder zijn basis te verliezen. Uit de constante kwaliteit van de producten, de hemelse cuisson van op het karkas gebrade kooi-eend en de diepgang van een jus van tarbot bij een kraakverse moot van de vis blijkt zijn indrukwekkende klassieke bagage. We juichen ook toe dat de chef zijn ervaring graag deelt met de jeugd. De sereniteit waarmee hij zijn brigade aanstuurt in de open keuken is opmerkelijk. Maar chef Van Alten stopt daar niet bij en blijft vernieuwen.
Eerlijke en pure smaken bij La Provence
Hij toont zijn creativiteit in de bewerking van de garnituren. De diversiteit van de texturen, het spelen met koud en warm, de levendigheid van subtiele aciditeit, … Met dergelijke finesses creëert chef Van Alten diepgang. Hij heeft een voorkeur voor vis, al is de lamsrug onder zeezout hier een klassieker.
De wijnpareltjes van de charmante gastvrouw zetten al dat lekkers kracht bij. In het intieme La Provence, met zijn rustgevend groen terras, weet men zijn gasten te verwennen. En dat al meer dan 50 jaar!
La Provence is een fine dining restaurant dat al meer dan 50 jaar gevestigd is in Driebergen. Het gaat bij ons om eerlijke en pure smaken.
Chef André heeft het klassieke koken met de paplepel ingegoten gekregen. Dit in combinatie met inspiratie van over de hele
wereld maakt de keuken van La Provence spannend, eigentijds en anno nu.